Konoba

Open 24/7
 
HomePortalCalendarFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 Američka zdravstvena zaštita najskuplja ali sa najviše greša

Go down 
AuthorMessage
Lella

avatar

Female
Number of posts : 455
Age : 43
Registration date : 2006-09-27

PostSubject: Američka zdravstvena zaštita najskuplja ali sa najviše greša   Sat 18 Nov - 6:31

Amerikanci ne samo da plaćaju mnogo više za zdravstvenu zaštitu nego bilo ko drugi u svetu, već izglda da oni nose i teret najvećeg broja medicinskih grešaka. Ovi podaci su dobijeni na osnovu istraživanja sprovedenog u Americi, Kanadi, Australiji, Novom Zelandu, Nemačkoj i Velikoj Britaniji. Konsultovano je skoro 7000 pacijenata.

Amerikaci najčešće plaćaju dodatne troškove preko 1000 dolara. 34% anketiranih Amerikanaca kaže da se susrelo bilo sa greškama u propisivanju lekova, pogrešnim rezultatima testova, kašnjnjem rezultata testova ili pogrešnim tretmanom.

Ispitanici su se izjašnjavali o najmanje jednoj od sledećih grešaka: pogrešno propisivanje leka, pogrešni rezultati testa, kašnjenje rezultata testa, pogrešno lečenje ili nega, a rezultati ispitivanja su bili sledeći: SAD – 34%, Kanada – 30%, Australija – 27%, Novi Zeland – 25%, Nemačka – 23%, Velika Britanija – 22%.

U Velikoj Britaniji se lečenje ili medicinske analize ne plaćaju dodatno. Propisivanje lekova je strogo subvencionisano od strane države.

Preko 50% Amerikanaca je izjavilo da ne uzima svoje lekove ili uopšte ne ide lekaru pošto ne mogu da podnesu tako visoke cene. Amerikanci su uglavnom nezadovoljni i onim šta im se dešava nakon otpuštanja iz bolnice.

M.M.

_________________


Back to top Go down
View user profile
 
Američka zdravstvena zaštita najskuplja ali sa najviše greša
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Konoba :: Zabava :: Zdravlje-
Jump to: