Konoba

Open 24/7
 
HomePortalCalendarFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 Bešika, ženski problem

Go down 
AuthorMessage
Jeka

avatar

Female
Number of posts : 177
Age : 45
Localisation : Norveska
Registration date : 2006-09-30

PostSubject: Bešika, ženski problem   Mon 2 Oct - 17:56

Skoro da i nema žene koja bar nekad bar nekakve probleme s bešikom nije imala. Takvi problemi češći su zimi, zbog hladnoće, ali prehlade se dešavaju i leti i umeju da zahvate i bešiku. Uz to, žene su često toliko naviknute na ideju da će, zbog toga što su žene, imati problema s bešikom, da uopšte nisu sigurne šta je normalna pojava, a šta ne i kako da postupe u nekim situacijama. Zato, evo nekih dilema u vezi s bešikom i odgovora na njih.

Smatra se da je standard da se u toku noći jednom ustane da bi se otišlo do toaleta. Međutim, ima i onih koji idu dvaput, i to češće leti nego zimi, i pitaju se da li je to normalno. U principu, ako prilikom mokrenja ne osećate nikakve tegobe (bol, peckanje, grčevi u donjem abdomenu - bilo šta od toga može da ukaže na infekciju urinarnog trakta), dvaput u toku noći otići u toalet je sasvim normalno. Zašto idete toliko često? Zbog količine unete tečnosti. Ako želite da izbegnete noćne posete WC-u, probajte da barem četiri sata pre odlaska na spavanje ništa ne jedete i ne pijete.

Neke žene su još kao devojčice naplašili pričom da suzdržavanje od mokrenja može da naškodi zdravlju, to jest, da, ako se predugo suzdržavate od posete toaletu, bešika može da vam se rastegne ili da pukne. U ovakvoj priči nema ni trunke istine. Bešika je sama po sebi prilično rastegljiv organ. Ako se potpuno napuni, a vi ne odete do toaleta, najgore što može da se desi jeste da nekontrolisano ispraznite bešiku.

Mnoge žene su u stanju da osete već i sam početak urinarne infekcije: peckanje, neprijatnost pri mokrenju, učestalo mokrenje, i neke od njih se pitaju mogu li same da počnu lečenje, pre nego što odu lekaru. Bukvalno lečenje ne mogu početi, jer se urinarna infekcija leči antibioticima, koje mora prepisati lekar na osnovu urađenog antibiograma (mora se odrediti na koje su tačno antibiotike ili uroantiseptike osetljive baš one bakterije koje vi imate - lek koji je pomogao vašoj prijateljici, pa čak i lek koji je vama pomogao prošlog puta može da ne deluje uopšte). Ono što se može učiniti jeste da se pije što više vode, jer se tako bakterije ispiraju, a u ublažavanju problema pomaže i ispijanje uvinog čaja, samo zapamtite da uvin čaj može samo da ublaži tegobe, ali ne i da vas izleči.

_________________

Back to top Go down
View user profile
sergijaNumber of posts : 20
Registration date : 2007-06-02

PostSubject: Re: Bešika, ženski problem   Fri 21 Sep - 12:19

Ja sam pila caj od magdanos to mi je pomoglo ali da ne bude jaci .,pila sam 2 l na dan.Pola saka list magdanosa sa 2 l vodom .To je dosta efikasan ljek.
Back to top Go down
View user profile http://mail.net.mk
Nora

avatar

Female
Number of posts : 941
Age : 35
Localisation : Montenegro
Registration date : 2006-06-28

PostSubject: Re: Bešika, ženski problem   Wed 7 Nov - 14:15

Caj od uve, provjereno, najbolji!
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content
PostSubject: Re: Bešika, ženski problem   

Back to top Go down
 
Bešika, ženski problem
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Webmail problem
» Problem uploading photos to Servimg on mobile device
» Text Color Problem
» xat chat code problem
» A bit of a strange problem...

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Konoba :: Zabava :: Zdravlje-
Jump to: