Konoba

Open 24/7
 
HomePortalCalendarFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 Bruka i sramota maturanata iz Podgorice

Go down 
AuthorMessage
Madra
Admin
avatar

Female
Number of posts : 1787
Age : 48
Localisation : New York
Registration date : 2006-06-28

PostSubject: Bruka i sramota maturanata iz Podgorice   Thu 21 Sep - 7:20

DVANAEST MATURANATA SREDNJE EKONOMSKE ŠKOLE, IPAK SVOJOM KRIVICOM SPAVALO U GRČKOM ZATVORU

Krali zlato i odjeću pa izmislili Bosance
Grčka policija uhapsila je prije tri dana 12 maturanata Srednje ekonomske škole “Mirko Vešović”, koji su u toj zemlji boravili na ekskurziji, pod sumnjom da su opljačkali više butika i štandova u Paraliji - potvrdilo je juče “Vijestima” više učenika te škole, prilikom povratka u Podgoricu. Oni su i demantovali priče o tome da su platili ceh bosanskih maturanata, kako su to pojedini telefonom saopštili roditeljima, a ovi novinarima.
Maturanti, među kojima su polovina bile djevojke, nakon hapšenja proveli su noć u zatvoru u tom primorskom gradu i pušteni su rano ujutro.
- Umjesto da, po dogovoru, idemo u hotel, u ponedjeljak smo poslijepodne proveli ispred autobusa, gdje je policija dovela radnike iz pokradenih butika i štandova, koji su prepoznavali momke i djevojke koji su ulazili u butike, a nijesu ništa trgovali. Razredne starješine su nas upozoravali da čuvamo fiskalne račune i da se vratimo po njih u radnje u kojima nam ih nijesu dali - kazao je jedan od učenika Ekonomske škole.
Priča o tome da su podgorički maturanti noć u zatvoru proveli zbog krađe njihovih vršnjaka iz Bosne, trebalo je da posluži kao alibi za bruku koju su napravili. Doduše, ni bosanski maturanti koji su bili nekoliko dana ranije nijesu ostavili dobar utisak u Paraliji.
Njegov vršnjak je kazao da su maturanti svoj “plijen” - parfeme, nakit, farmerke, jakne - krili u korpama za smeće u stubićima na ulicama. Nakon što su prazne stubiće napunili kradenom robom, rekao je izvor “Vijesti”, mladi podgorički šaneri zatvarali su ih papirima i maramicama.
- Pojedini profesori bili su šokirani i razočarani zbog dešavanja, dok su ih drugi tješili, govoreći da će biti sve u redu. Od učenika je tog dana sakupljan novac da bi platili kauciju, međutim, kasnije im je vraćen, a akteri krađe su pušteni na slobodu - kazao je maturant, i dodao da je čuo da je jedan od pljačkaša ukrao zlato u vrijednosti od 500 eura i da su neki od njih krili ukradeno u donjem vešu.
Jedan od učenika kazao je da je policija greškom, po opisu radnika u radnjama, privela jednog maturanta, ali se ubrzo prijavio “dvojnik” i mladić je oko jedan sat poslije ponoći pušten iz pritvora.
Učenici Ekonomske škole kazali su da su od razrednih starješina čuli da su akterima krađe u policiji uzeti otisci prstiju i da će biti krivično gonjeni.
Zbog krađe maturanata Ekonomske škole policija u Paraliji je do tančina pretresla učenike podgoričke Gimnazije koji su u taj grčki gradić došli par dana kasnije.S.PERUNIČIĆ

--------------------------------------------------------------------------------

BOJANIĆ NAJAVIO RIGOROZNE KAZNE


Direktor Ekonomske škole Svetozar Bojanić kazao je da ga tokom ekskurzije profesori nijesu informisali da su učenici krali.
- Sa profesorima i učenicima, predstavnicima svih odjeljenja ću danas održati sastanak. Ako se dokaže da su krivi za pomenuto krivično djelo primijenićemo zakon i kazniti sve aktere. Ukoliko profesori pokušaju nešto da sakriju od mene, takođe će biti kažnjeni i može ih koštati posla - rekao je Bojanić.
On je dodao da će to nanijeti ljagu školi, te da se plaši da naredna generacija zbog nekoliko pojedinaca neće moći da ide na ekskurziju.
(Vijesti)

Nekad(ne tako davno) su se tresle gace ako bi se s maturskih ekskurzija pokupile pepeljare i sitnarije s amblemima i imenima hotela ili grada,cisto fore i uspomene radi,a danas se ladne glave na isti izlet ide u lov na zlato i skupe krpice.Citam i muka mi je. Evil or Very Mad
Back to top Go down
View user profile http://konoba.dynamicforum.net
Jelka

avatar

Female
Number of posts : 283
Age : 41
Registration date : 2006-07-09

PostSubject: Re: Bruka i sramota maturanata iz Podgorice   Thu 21 Sep - 12:27

u inostranstvu je pogotovo zakon sacuvati racune za sve kupljeno zbog mogucih problema... ja bih ukinula ekskurzije kad vec nisu edukativne vec destruktivne... al kako bi onda zaradjivale agencije i nastavnici...
e vidjet cu Njomu, stize odje na exkurziju na 2 dana... bas se radujem!!!
Back to top Go down
View user profile
Madra
Admin
avatar

Female
Number of posts : 1787
Age : 48
Localisation : New York
Registration date : 2006-06-28

PostSubject: Re: Bruka i sramota maturanata iz Podgorice   Fri 22 Sep - 6:57

UPRAVA EKONOMSKE ŠKOLE SAOPŠTILA DA JE NJENE MATURANTE POLICIJA U PARALIJI ISPITIVALA ČETIRI SATA

Grci oduzeli robu bez računa


Direktor Srednje ekonomske škole "Mirko Vešović", Svetozar Bojanić, potvrdio je juče da je 12 maturanata, koji su uhapšeni prije četiri dana pod sumnjom da su opljačkali butike i štandove u grčkom gradu Paraliji, saslušavano četiri sata u policiji, u prisustvu profesora, i demantovao da su proveli noć u zatvoru.
Više maturanata koji su prekjuče stigli sa ekskurzije u Grčkoj potvrdili su novinarima "Vijesti" da je policija, uz asistenciju prodavaca koji su prepoznavali počinioce krađe, privela 12 njihovih vršnjaka kod kojih je, navodno, pronalazila kradene parfeme, nakit i garderobu.
Bojanić je juče, nakon dvočasovnog sastanka sa profesorima i predstavnicima učenika kazao da je policija, nakon pretresa autobusa u kojem navodno nije našla ništa, privela maturante jer nijesu imali račune za kupljenu robu.
- Neću da negiram da se nešto desilo. Sačekaću zvanični izvještaj grčke policije i onda ću, u zavisnosti šta u njemu bude pisalo, primijeniti zakonske mjere. Ukoliko se, na osnovu izvještaja, protiv njih bude morao voditi krivični postuk škola će tu biti nemoćna - rekao je Bojanić.
Predstavnici učenika sa kojim je razgovarao Bojanić, potvrdili su, kako je rekao, da se taj nemili događaj odigrao, ali su kratko prokomentarisali da je sve "previše naduvano". Oni su se, prema njegovim riječima, više žalili na loš smještaj.
- Prema mom saznanju od učenika i profesora, jedan maturant je "uzeo" pozlaćenu narukvicu koja vrijedi devet eura. Možda je još nešto bilo, ali sve su to sitnice koje su sada i te kako krupne - rekao je Bojanić.
Profesori škole, kako je kazao, ogorčeni su na odnos policije i prodavaca "koji su iskoristili to što djeca nijesu imala račune da ih maltretiraju", a jedan maturant je dobio šamar.
- Prema njihovom kazivanju, jednu učenicu je spasilo to što joj je na kaišu pisalo "Montenegro", inače bi i ona bila saslušavana. Ja ne branim djecu i ne spavam dvije noći zbog toga, jer je to ljaga za školu - naglasio je on.
Sve što su privedeni maturanti "kupili" u Grčkoj policija im je uzela, a kako je Bojanić informisan, i stvari koje su donijeli od kuće.
- Ako su djeca nešto uzela žao mi je što su došla u to iskušenje, ali smatram da je grijeh da nevino dijete bude ispitivano tri ili četiri sata, pa da se sada o tome priča i u Podgorici - kazao je Bojanić i dodao da će, po dobijanju izvještaja iz Grčke, obaviti razgovor sa roditeljima i učenicima i održati sjednicu nastavničkog vijeća.S.P.

--------------------------------------------------------------------------------

GRAĐEVINSKA I HEMIJSKA IDU NA EKSKURZIJU U GRČKU


Policija u Paraliji je, zbog slučaja sa učenicima Ekonomske škole, do tančina pretresla i maturante B smjene podgoričke Gimnazije, koji se nalaze na ekskurziji u Grčkoj.
Maturanti A smjene te škole ići će u Italiju, kao i oko 100 njihovih vršnjaka iz Srednje stručne škole "Sergije Stanić" i 26 maturanata Umjetničke škole za muziku i balet "Vasa Pavić". Da bi za svoje vršnjake koji nemaju sredstava za ekskurziju sakupili novac, maturanti te škole organizovali su prije tri dana koncert u KIC-u "Budo Tomović", na kojem su, pored crnogorskih pjevača zabavne muzike, kao specijalni gosti nastupili Marija Šerifović i Deen.
Istu destinaciju obići će i učenici Medicinske i Mašinske škole.
Maturanti Građevinske i Hemijske škole ići će u Grčku.
Back to top Go down
View user profile http://konoba.dynamicforum.net
Nora

avatar

Female
Number of posts : 941
Age : 35
Localisation : Montenegro
Registration date : 2006-06-28

PostSubject: Re: Bruka i sramota maturanata iz Podgorice   Fri 22 Sep - 10:07

Ako se idje krade to je na ekskurzijama, to je vishe tradicija, kralo se i u mojoj generaciji. To je vise bila fora, moj suvenir iz Budapesta je bio jedan film za fotoaparat i to je sve, dok su ostali krali parfeme i viskije...ali, kradja je kradja, tu nevinih nema...
Back to top Go down
View user profile
Madra
Admin
avatar

Female
Number of posts : 1787
Age : 48
Localisation : New York
Registration date : 2006-06-28

PostSubject: Re: Bruka i sramota maturanata iz Podgorice   Fri 22 Sep - 10:25

ne znam...nama nije padalo na pamet tako sto.Mi smo bili fina djeca.;)Na ekskurziju smo isli u Beograd,bili smjesteni na Kosutnjaku u bungalovima,sviralo se,pjevalo,po malo shetalo, i to je bilo to.
Kakve kradje kakvi bakarachi..
Back to top Go down
View user profile http://konoba.dynamicforum.net
Sponsored content
PostSubject: Re: Bruka i sramota maturanata iz Podgorice   

Back to top Go down
 
Bruka i sramota maturanata iz Podgorice
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Konoba :: Zabava :: Media :: Aktuelno-
Jump to: