Konoba

Open 24/7
 
HomePortalCalendarFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 Video nadzor u skoli

Go down 
AuthorMessage
Madra
Admin
avatar

Female
Number of posts : 1787
Age : 48
Localisation : New York
Registration date : 2006-06-28

PostSubject: Video nadzor u skoli   Tue 12 Sep - 7:17

DIREKTORI ŠKOLA VJERUJU DA VIDEO NADZOR POMAŽE UČENICIMA DA BUDU BOLJI

Pazi, snima se i u toaletu
Direktor Gimnazije ubijeđen da kamere koje je postavio u toaletima ne narušavaju intimu učenika
Direktor podgoričke Gimnazije “Slobodan Škerović” Gojko Jelovac kazao je juče “Vijestima” da je tačno da je ta škola kompletno pokrivena video nadzorom, ali da to ne ugrožava privatnost đaka. Tačno je, kazao je on, da su kamere postavljene i u toaletima ali je istakao da kamera snima samo dio ulaznog hodnika i đačka intima time nimalo nije ugrožena.
- U toaletima su kamere postavljene prvenstveno zbog droge i cigareta. Kamere postoje zbog bezbjednosti učenika i profesora, ali i zaštite školskog inventara. Razlog postavljanja video nadzora je i taj što su ukinuta radna mjesta portira i odluku o njihovom postavljanju donijelo je Ministarstvo prosvjete - kazao je Jelovac.
Učenici “B” smjene prošlog petka su na velikom odmoru organizovali štrajk, a jedan od razloga je bio i njihova, navodna, ugrožena privatnost postavljanjem kamera u školi. Oni su protestovali i zbog odluke Uprave škole da od ove školske godine nastavu ne prate kao do sada, mijenjajući kabinete poslije svakog časa, već da svako odjeljenje ima svoju učionicu. Đaci su to ocijenili kao atak na njihov “socijalni život”.
- Šta fali da provedu sedam časova u jednoj učionici ako poslije svakog drugog časa imaju veliki odmor?! Već se kod njih rodila inicijativa da sami okreče svoje učionice i kreiraju svoj prostor onako kako žele i mi to pozdravljamo. Ono što sami urede više će cijeniti i čuvati. Škola je javna ustanova i nema šta da se žale na kamere. Ako su svjesni toga da se svaki njihov pokret snima bolje će paziti svoje učionice, neće bježati sa časova, a i dobro će razmisliti prije nego prekrše “Pravilnik o načinu i postupku izricanja vaspitnih mjera za učenike Gimnazije”, koje je Ministarstvo prosvjete usvojilo u maju ove godine. Taj Pravilnik predviđa da se, između ostalog, “učeniku mo-že izreći vaspitna mjera isključenja iz škole ako podstiče ili sprečava učenika da prisustvuje redovnim oblicima obrazovno - vaspitnog rada.” Sreća njihova da u petak kamere još nijesu bile uključene, pa su im upisani samo neopravdani izostanci. Drugi put, ako budu štrajkovali, neće biti tako - kategoričan je Jelovac.
On kaže da su gimnazijalci upoznati sa pravilnikom prvog dana nove školske godine, a da je Savjet roditelja pozdravio sve aktivnosti Uprave škole koje se tiču veće bezbjednosti i boljeg praćenja nastave njihove djece.
Video nadzor je postavljen i u drugim školama u Podgorici, ali, za razliku od gimnazijalaca, đaci tih škola se ne bune. Uglavnom kažu da na njih i ne obraćaju pažnju.
Direktor Osnovne škole "Savo Pejanović" Dara Adžić kazala je da je postavljanje video nadzora idealno rješenje za školu.
- Kamere su postavljene u hodnicima, računarskoj učionici, kotlarnici i ispred škole tako da imamo pregled kompletnog dvorišta škole. Postavljene su 4. septembra i već daju rezulate, jer su djeca mirnija i disciplinovanija - rekla je Adžić.
Ona je podsjetila na krađu dnevnika u toj školi u drugom polugođu prošle školske godine. Dnevnici nikada nijesu pronađeni.
Direktor Ekonomske škole Svetozar Bojanić kazao je da se u toj školi učenici ne bune zbog postavljanja video nadzora. On je istakao da su "kamere postavljene zbog sigurnosti i djece i nastavnika".
- Do juče smo imali najgore uslove za rad u Crnoj Gori, sada imamo najbolje. Neću dozvoliti da se to uništi. Učenici su upoznati sa disciplinskim mjerama novog Pravilnika i nadam se da će strogo voditi računa - rekao je Bojanić.O.L. - S.P. -Vijesti
Back to top Go down
View user profile http://konoba.dynamicforum.net
 
Video nadzor u skoli
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» VIDEO - McCann Investigation: Every Picture Tells a Story....
» VIDEO - McCanns on ITV LORRAINE May 2nd 2012
» Shocking Video: Muslim Women In Egypt Drinking Camel Urine For Good Health On Advice From Sharia Doctor
» VIDEO Reminders: McCanns V Media - May 3 2008 and more
» VIDEO - Gerry McCann LIES about the reason for his first return to Portugal?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Konoba :: Zabava :: Media :: Aktuelno-
Jump to: