Konoba

Open 24/7
 
HomePortalCalendarFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 Slatki razgovori:)

Go down 
AuthorMessage
Madra
Admin
avatar

Female
Number of posts : 1787
Age : 48
Localisation : New York
Registration date : 2006-06-28

PostSubject: Slatki razgovori:)   Thu 29 Jun - 19:15

Do 6 meseci

Vaše novorođenče stiglo je na svet da bi komuniciralo. U to možete i sami da se uverite, posmatrajući njegovu reakciju dok mu tepate i unostite mu se u lice. Beba će vas zainteresovano posmatrati, naročito pokrete vaših usana, i pokušaće čak da vam uzvrati na isti način! Pevušenje ili obraćanje melodičnim glasom uvek će privući bebinu pažnju i angažovaće je da uspostavi direktan kontakt očima sa onim ko joj se obraća.

Prvi zvukovi
Već u prva tri meseca života, beba počinje da ispušta prve zvuke i da komunicira na taj način. Uskoro ćete primetiti i da je počela da "izgovara" prve samogalsnike ("A", "U", "E"), a nakon toga i suglasnike - obično P, M i B.

Zamena uloga
Vaša beba obožava kada je imitirate u kreiranju zvukova. Pravite pauzu svaki put nakon što nešto izgovorite i na taj način je naučite kako se odvija razgovor između sagovornika. Ako vežba, znači da će, do petog meseca, moći da spaja samoglasnike i suglasnike u jedinstvene glasove kao što su "Ka", "Ma" i "Da".

Reci to ponovo, mama!
Podstičite svoju bebu tako što ćete što češće razgovarti sa njom. Dopašće joj se da "iznova i iznova" pevate dečje pesmice ili čitate priče. Ponavljanje pomaže bebi da nauči reči i da se tako upozna sa lepotom našeg jezika.

Moja Beba
Back to top Go down
View user profile http://konoba.dynamicforum.net
Nora

avatar

Female
Number of posts : 941
Age : 35
Localisation : Montenegro
Registration date : 2006-06-28

PostSubject: Re: Slatki razgovori:)   Mon 10 Jul - 5:32

I sama sam se uvjerila da moja Guga zaista napreduje kada je govor u pitanju. Ima 5,5 mjeseci i uzivamo da blebecemo jedno s drugim. Zaista gospodari svom mojom paznjom, i zauzvrat, cini mi se da vec vidim i chujem rezultate...
Back to top Go down
View user profile
 
Slatki razgovori:)
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Konoba :: Roditeljstvo :: Bebe-
Jump to: