Konoba

Open 24/7
 
HomePortalCalendarFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 Amajlije, Amuleti i Talismani

Go down 
AuthorMessage
Madra
Admin
avatar

Female
Number of posts : 1787
Age : 48
Localisation : New York
Registration date : 2006-06-28

PostSubject: Amajlije, Amuleti i Talismani   Thu 17 Aug - 6:29

U PRIMJENI:

Mnogi znanstveni eksperimenti koje je zapoceo K.G.Jung i nastavili njegovi sljedbenici, a bave se njima i suvremeni znanstvenici-psihijatri ukazuju da upravo simboli i simbolicne slike predstavljaju kljuc pomocu kojeg se razlicite arhetipske predstave sele iz dubina kolektivnog nesvijesnog u podsvijest i kasnije u svijest pojedinaca. Iako podsvijest jos uvijek predstavlja podrucje koje je znanstveno nedovoljno istrazeno, dosadasnja istrazivanja pruzaju ipak argumente za zakljucke da priklanjanje opce poznatim simbolima, koje podsvijest nepogresivo raspoznaje kao arhetipske kodove predstava dobra i zla, pokrece odredjene procese psihe. Pri tome se treba podsjetiti da je i suvremena medicina konacno prihvatila da korijen svih bolesti prvenstveno lezi u psihi covjeka. U skladu s time, ne treba cuditi da i danas priklanjanje simbolu kriza koji je simbol dobra, jaca odbrambene moci covjeka i pomaze ozdravljenju, a svijesno ili nesvijesno prihvacanje simbola zla umanjuje odbrambene snage organizma, dovodi do pogorsanja postojecih i pojave novih bolesti. Jasno je da je koristenje arhetipskih simbola iz neznanja ili uz njihovo nedovoljno poznavanje moze dovesti do dugotrajnih stetnih posljedica koje se tesko uklanjaju.

Stoga, ne eksperimentirajte! Magija nije samo svijet simbola. Magija je koristenje, upravljanje i gospodarenje energijama. Zbiljskim i stvarnim energijama.

Ovdje mozemo spomenuti neke od simbola i njihovo znacenje. Jednakostranicni trokut sa vrhom okrenutim prema dolje je magijska negacija Svetog Trojstva. Pentagram ili petokraka, bez obzira da li je na gore usmjeren jedan ili dva kraka, je na dva nacina simbolicno prikazivanje satane. Ali, s druge strane, pentagram omogucava kontakt s visim silama osobi koja se bavi nekim oblikom magije. I napravljen po pravilima itekako je pozitivan. Slicno tome, negativni simbol je i kriz okrenut naopako, ali ne u pravilu i ne uvijek. Nalazi li se u nekom od talismana sa drugim simbolima itekako je pozitivan. Granica je samo vase iskustvo i znanje.

Iako ovo ne predstavlja potpun pregled svega sto moze kod pojedinaca otvoriti djelove podsvijesti, a za neke od njih je bolje da nikada i ne saznaju za njihovo postojanje, ipak moze posluziti da kod izbora amajlija i talismana ne bude prisutan i neki od navedenih negativnih simbola, odnosno ovisno sto u pojedinom slucaju zelimo napraviti i za koju namjenu...

Veliki broj ljudi nosi stalno sa sobom amajlije. Mnoge od tih amajlija se proizvode serijski i prodaju masovno. Ne da su bezvrijedni, dapace, ali pravu upotrebnu i prakticnu vrijednost imaju samo posebno za svakog pojedinca namjenski izradjene amajlije. Amajlije se namjenjuju onome tko ih nosi.

Najjednostavnije receno amajlija i talisman su magijski posveceni predmeti. Prvom je namjena obrana i zastita od magije i magijskog utjecaja, a drugom, izazivanje, poticanje i ostvarivanje potreba, ciljeva i zelja.

Talismani imaju moc i djeluju neovisno od vaseg vjerovanja i izazivaju pojavu niza okolnosti koje inace pripisujemo slucaju. Pravi magijski talismani podsijecaju na bateriju koja se sama puni. Posveceni talisman, ukoliko je vasa zelja dostupna, dovodi do rezultata od jednog do nekoliko tjedana.

Podrazumijeva se da talisman mora biti poduprt vasom odgovarajucom aktivnoscu. Na primjer, talisman za privlacenje bogatstva djelovat ce samo onda ako vi kao njegov vlasnik imate bilo kakav posao ili hobi koji potencijalno donosi vecu zaradu. Tada ce vam talisman kao vlasniku antikvarnice privlaciti klijente koji ce vam vrijedna dijela ustupati za malo novca; kao trgovcu ce vam omoguciti da prodate veliku kolicinu robe itd. Ne mozete, naprotiv, ocekivati glavni zgoditak na lotu, ako ne igrate Loto. Sa talismanom, ono sto zelimo postici, se ostvaruje brzo i lako.

Talismani se izradjuju tako da jedan talisman moze predstavljati samo jednu potrebu i zelju, a osoba moze imati i vise zelja, odnosno talismana. Za posao, srecu, ljubav, brak..Imate li neki lincni talisman ili amajliju?
Meni je to nekad bio cep od Niksickog piva,a danas,kad sam nesto ozbiljnija amajlijom drzim blagosloveni krst od palminog lista koji sama napravim za Uskrs,kao i 'svetu moc',poklon kardinala Vinka Puljica.
What about you?
Back to top Go down
View user profile http://konoba.dynamicforum.net
 
Amajlije, Amuleti i Talismani
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Konoba :: Zabava :: Bosanski lonac-
Jump to: