Konoba

Open 24/7
 
HomePortalCalendarFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 Hvala 250 hiljada puta

Go down 
AuthorMessage
Madra
Admin
avatar

Female
Number of posts : 1787
Age : 47
Localisation : New York
Registration date : 2006-06-28

PostSubject: Hvala 250 hiljada puta   Fri 11 Aug - 8:15

BIRAČI KOJI SU PODRŽALI NEZAVISNOST DOBIĆE PRIZNANJE, OPOZICIJA OPTUŽUJE DPS ZA PRIMITIVIZAM


Podgorica - Za birače koji su u nedjelju, 21. maja, na referendumu podržali nezavisnost konačno stiže priznanje - Demokratska partija socijalista podijeliće im oko 25 hiljada eura, ali u zahvalnicama sa potpisom crnogorskog premijera i predsjednika stranke.
Prije dvije sedmice, centrala DPS-a podijelila je opštinskim odborima blizu 250 hiljada blanko zahvalnica, sa zaduženjem da ih dodijeli aktivistima i simpatizerima koji su 21. maja zaokružili “da”.
Nije jasno zašto je štampano toliko zahvalnica, kada je za nezavisnost glasalo nešto više od 230.000 građana, a njihovo dodjeljivanje, mjesec uoči parlamentarnih izbora, crnogorska opozicija ocijenila je juče kao predizborni trik vladajuće stranke.
Zahvalnice sa premijerovim potpisom štampane su u A3 formatu. U zaglavlju kartona nalazi se fotografija sa predreferendumskog mitinga na kojoj dominiraju crveni, crnogorski barjaci, a ispod nje Njegoševi stihovi koji su obilježili majsku kampanju: “Pokoljenje za pjesmu stvoreno, vile će se grabit u vjekove da vam vjence dostojne sapletu...”.
Ispod prostora za ime “laureata”, pojašnjeno je da se zahvalnica dodjeljuje “za učešće u demokratskom referendumskom procesu i doprinos obnovi državnosti Crne Gore 21. maja 2006. godine”.
Potpisnik tih redova je - “iskreno Vaš Milo Đukanović”, ali na zahvalnici nema simbola ni Vlade ni DPS-a.
Izvor “Vijesti” iz DPS-a je potvrdio da je dodjela zahvalnica već počela. On nije mogao da kaže koliko novca je ta partija izdvojila za njihovo štampanje, ali je istakao da “jedna ne može koštati preko 10 centi”.
Na pitanje kako znaju ko je, osim aktivista podržao projekat nezavisnosti, sagovornik “Vijesti” je odgovorio: “Pa, radimo na terenu”.
Predsjednik Građanske partije Krsto Pavićević kazao je Radiju Slobodna Evropa da je zahvalnicu slučajno vidio prije desetak dana, na Cetinju.
“Nijesam bio obaviješten o tome. Nezvanično sam čuo da su zahvalnice štampane u inostranstvu i dopremljene avionom”, rekao je on Radiju Slobodna Evropa, a prenijela MINA.
Lider Liberalne partije Miodrag Živković, tek je preksinoć saznao za zahvalnice, kada ga je Opštinski odbor u Kotoru obavijestio da im iz DPS-a nude zahvalnice koje treba podijeliti glasačima LP.
“Rekao sam im da to odbiju. Kakve zahvalnice i kakve gluposti? Kome se treba zahvaljivati za Crnu Goru?”, kazao je Živković .
Za njega je indikativno da se zahvalnice dijele skoro tri mjeseca po okončanju referenduma, a neposredno uoči parlamentarnih izbora.
Prema njegovim riječima, međunarodna priznanja Crne Gore uslijedila su mnogo brže nego što su očekivali u DPS-u, i sada, kada dolaze u izborni proces, pokušavaju napraviti neku kopču sa referendumom i sa uspjehom na njemu. “Nažalost, oni to rade na jedan neuobičajen i, slobodno možemo reći, primitivan način”.
I Pavićević kaže da je jasan motiv zbog kojeg vladajuća stranka dijeli zahvalnice odabranima. “U suprotnom, te bi zahvalnice bile podijeljene u junu, i na njimu ne bi stajalo samo ime Mila Đukanovića nego lidera čitavog bloka, ili bi bile pisane u ime bloka, ili u ime Pokreta za samostalnu Crnu Goru”, rekao je on.
U SNP takođe kažu da nemaju dilemu zašto su se zahvalnice sa potpisom premijera pojavile neposredno uoči izbora, ali, po mišljenju njihovog portparola Miomira Vojinovića, vjeruju da taj predizborni trik DPS-a ovoga puta neće imati efekta.D.M.


Sprdnja,Miljenko!!
Back to top Go down
View user profile http://konoba.dynamicforum.net
Paulina

avatar

Female
Number of posts : 87
Registration date : 2006-07-06

PostSubject: Re: Hvala 250 hiljada puta   Fri 11 Aug - 8:38

Procitah,pih! Kako im ne dosadi vise,fala Vladi CG,fala biracima...i sve tako, doklen vishe?!?
Back to top Go down
View user profile
Madra
Admin
avatar

Female
Number of posts : 1787
Age : 47
Localisation : New York
Registration date : 2006-06-28

PostSubject: Re: Hvala 250 hiljada puta   Fri 11 Aug - 8:48

Kako licemjerno i tipicno depeesovski. vomit
Back to top Go down
View user profile http://konoba.dynamicforum.net
Nora

avatar

Female
Number of posts : 941
Age : 35
Localisation : Montenegro
Registration date : 2006-06-28

PostSubject: Re: Hvala 250 hiljada puta   Wed 16 Aug - 10:28

E ovo nema nidje...
Back to top Go down
View user profile
Emilija

avatar

Female
Number of posts : 20
Age : 34
Registration date : 2006-08-16

PostSubject: Re: Hvala 250 hiljada puta   Thu 17 Aug - 18:21

Da vas pitam? Kako vi stojite sa nezavisnošću, samo sam čitala po novinama a volila bi cuti šta mlađa čeljad na sve to kaže?
Inače, podržavam promjene i kad tad se na sve navikne..samo da su promjene legitimne i čiste..a ne onako krvave
Back to top Go down
View user profile http://www.kupus.net
Nora

avatar

Female
Number of posts : 941
Age : 35
Localisation : Montenegro
Registration date : 2006-06-28

PostSubject: Re: Hvala 250 hiljada puta   Fri 18 Aug - 6:10

Mislim da je sad i Srbija spokojna. Chula sam da su na prvoj prijateljskoj fudbalskoj utakmici svi pjevali himnu("Boze pravde"), radosni i ponosni. Hvala Bogu da se himne vise nece zvizdati, kao shto je to do sada bio slucaj sa "Hej Sloveni". Konacno vishe nece biti netrpeljivosti u tom smislu, kad je sad svak "svoj na svome"! E viva!
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content
PostSubject: Re: Hvala 250 hiljada puta   

Back to top Go down
 
Hvala 250 hiljada puta
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Hvala ti BHL-Bernard-Henri Lévy
» MAMI? POKAZAO RANE OD METKA "Hvala Hrvati, zbog vas se vra?am ja?i!"

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Konoba :: Zabava :: Media :: Aktuelno-
Jump to: