Konoba

Open 24/7
 
HomePortalCalendarFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 TATJANA CAMERON TAJČI

Go down 
AuthorMessage
Nora

avatar

Female
Number of posts : 941
Age : 35
Localisation : Montenegro
Registration date : 2006-06-28

PostSubject: TATJANA CAMERON TAJČI   Wed 12 Jul - 18:40

ATJANA CAMERON TAJČI

Bolan razlog za povratak

Nekad najveća tinejdžerska zvijezda, danas pjevačica duhovne glazbe, prvi je put s obitelji - suprugom Matthewom i sinovima Danteom, Evanom i Blaisom - došla u Zagreb da bi bila uz teško bolesnog oca StankaNapisao Kruno Petrinović
Snimci: Davor Matota i Glorijina arhiva

Pjevačica duhovne glazbe Tatjana Cameron, široj javnosti poznatija po djevojačkom prezimenu Matejaš te umjetničkom imenu Tajči (koje je uzela potkraj osamdesetih, kao najveća tinejdžerska zvijezda na hrvatskoj estradi), ovih je dana prvi put nakon sedam godina stigla iz Sjedinjenih Država u domovinu. No, razlog povratka kući 35-godišnje Tatjane, čiji su se albumi prije petnaestak godina prodavali u desecima tisuća primjeraka, a hitovi poput "Hajde da ludujemo ove noći" osvajali vrhove top-lista, nije nimalo veseo i jednostavan.

Nastup u Međugorju

Naime, Tajči je sa suprugom Matthewom te sinovima Danteom, Evanom i Blaisom, u Zagreb stigla kako bi bila uz teško bolesnog oca, tonskog majstora i glazbenika Stanka Matejaša, koji je trenutačno na liječenju u bolnici. Sve do prije nekoliko mjeseci, kad mu je otkrivena zloćudna bolest, Stanko Matejaš je redovito nastupao sa svojim sastavom Ekvinocij, u kojem je kao gitarist svirao evergreene, šlagere i starogradske pjesme, te zabavljao publiku svih uzrasta i profila: danas su njegova svakodnevica pregledi, kontrole te odlasci na terapije.
A otkako je na bolničkom liječenju, jedna od najvećih želja bila mu je da ga posjete kćeri Tatjana i Sanja, koje već godinama žive u Americi, te unuci: 5-godišnji Dante, 3-godišnji Evan i jednogodišnji Blais.
- Vidjeli smo Tajči, vrlo je mršava, te djeluje shrvano, zabrinuto i izmučeno. Nijednom se nije osmjehnula. Nije ni čudno, otac joj je u veoma teškom stanju - komentirali su susjedi Tajčin povratak u zagrebačko naselje Središće. Od starih prijatelja i poznanika Tajči se javila jedino glazbenom menadžeru Edvinu Softiću, koji je cijelu njezinu obitelj pozvao na večeru.
Iako, navodno, postoje još dva razloga njezina dolaska u Hrvatsku - snimanje TV emisije u kojoj bi trebala biti glavna gošća te nastup u Međugorju u kolovozu - ona zasad, zbog obiteljske drame, odbija svaki kontakt s novinarima. Priča se da bi u marijanskom svetištu, gdje se održava Međunarodni festival mladih, trebala biti počasna gošća i glavna zvijezda. Duhovna glazba je, naime, ono čemu je Tajči posvetila život nakon što je 1992., na vrhuncu slave i materijalnog blagostanja, preko noći napustila Zagreb i stigla u Ameriku. Točnije, ne samo glazbi nego duhovnosti upće te promicanju Božje riječi. A o njezinoj popularnosti u Sjedinjenim Državama govori podatak kako za jesen ima dogovorenih jedanaest koncerata.
Za nastupe u katoličkim crkvama pripremila je četiri koncertna programa - Priču o Kristu, Priču o Božiću, Priču o Raspeću te Priču o Blaženoj Djevici. Uoči tih koncerata će se, kao i prije svakog njezinog nastupa, prodavati majice i šilterice s vjerskim sloganima koje je Tajči dizajnirala zajedno sa suprugom i menadžerom Matthewom Cameronom. Osim duboke duhovnosti, bračni par očito povezuje i smisao za marketing.
Tatjana i Matthew upoznali su se u rujnu 1998. u Los Angelesu: on je tada radio kao producent TV filmova na lokalnim postajama, a ona je pjevala i pokušavala dobiti ulogu na filmu. Vjenčali su se iduće godine, u Crkvi sv. Katarine na zagrebačkom Gornjem gradu, i tada je Tajči posljednji put boravila u rodnom gradu.

Internetski dnevnik

Obitelj Cameron danas živi u gradu Cincinnatiju u državi Ohio, a najvažnije događaje iz svoje svakodnevice - poput rođenja njihova trećeg sina, Ludviga Blaisa, njegova krštenja, Danteova prvog dana u školi, te odlaska na koncert Eltona Johna sa suprugom - Tajči je opisala u svom internetskom dnevniku koji je vodila od veljače 2004. do kolovoza 2005. Njezin dnevnik obiluje i obiteljskim fotografijama, na kojima, međutim, nema njezina oca Stanka. Posljednjih godina, prema svemu sudeći, rijetko su se viđali. Stoga je na prvu vijest o njegovoj bolesti Tatjana Cameron otkazala sve dogovorene obveze u Americi, spakirala kovčege te s cijelom obitelji doputovala u Zagreb. Kako bi mogla kleknuti uz očevu postelju, te se u molitvama obratiti Bogu da mu da snage za oporavak i ostavi još neko vrijeme za uživanje s unucima.
Back to top Go down
View user profile
 
TATJANA CAMERON TAJČI
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Paul Cameron
» Conservative Right rues Cameron's broken promise - Sunday Telegraph
» Cameron must reveal secrets of bathroom 'makeover' - Sunday Telegraph
» Bell Pottinger 'Boasts of Easy Access to Cameron' & 'All sorts of dark arts' (A nice undercover sting)
» Cameron Diaz

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Konoba :: Zabava :: Media :: Aktuelno-
Jump to: